Luvjoe doneert verjaardagskroontjes aan het Prinses Máxima Centrum

Bij Luvjoe proberen we het leven altijd een beetje mooier te maken. Zo krijgen we niet alleen ontzettend veel energie van het ontwerpen én maken van onze kroontjes, maar maakt ons hart een sprongetje van geluk bij het zien van al die blije en stralende gezichtjes van de jarige jobjes en jetjes! Dat is toch het mooiste wat er is? De wens om met mijn kroontjes iets voor de zieke kinderen in het Prinses Maxima Centrum te doen, is er altijd geweest. Ik ben dan ook zo ontzettend blij en trots dat deze wens nu in vervulling is gegaan!

Hoe deze wens is ontstaan…

Mijn oudste dochter is geboren met het zogenaamd Beckwith Wiedemann syndroom. Achteraf gezien in een milde vorm. Bij dit syndroom heb je tot je 8ste jaar een verhoogde kans op Wilms tumoren. Hiervoor werd ze regelmatig gecontroleerd in het ziekenhuis. De uitslagen waren bij haar gelukkig altijd goed. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Wij werden dan ook regelmatig geconfronteerd met erg zieke kinderen in het ziekenhuis. Je zult begrijpen dat dit hartverscheurend en erg verdrietig was om te zien. Mijn wens om een lach op al die lieve gezichtjes te kunnen toveren, is toen eigenlijk al ontstaan. Met het doneren van mijn verjaardagskroontjes hoop ik dat te kunnen doen. Want hoe mooi zou het zijn als al die zieke kindjes die op hun eigen verjaardag in het ziekenhuis liggen, zich toch een beetje jarig voelen?

Hoe werkt het?

Per vijf verkochte kroontjes of indianentooien (ook via winkeliers en webshops) gaat er één exemplaar naar het ziekenhuis. De eerste kroontjes zijn daar afgelopen januari naartoe gebracht. Het gaf mij zo’n voldaan gevoel toen ik hoorde dat iedereen zo blij en enthousiast was! Dat is uiteindelijk waar we het voor doen! Het Prinses Maxima Centrum gaat de kroontjes tevens gebruiken voor het theater! Als je een kroontje of tooi hebt gekocht, dan wil ik je hier uit de grond van mijn hart voor bedanken!

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum in Europa. Zij hebben één doel: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Sinds 1 juni 2018 zijn zorg en research voor kinderen met kanker gecentraliseerd. De Prinses Máxima Centrum Foundation draagt bij aan het realiseren van topzorg, -research en -opleidingen op het gebied van kinderoncologie. Omdat alleen de zorg voor patiënten wordt vergoed, is de Prinses Máxima Centrum Foundation opgericht. De Foundation zorgt voor alle aanvullende benodigdheden, waardoor het dagelijks leven van kind en gezin zoveel mogelijk door kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes en activiteiten waar kinderen kunnen spelen en zich ontwikkelen en onze unieke ouder-kindkamers waardoor ouders dag en nacht bij hun kind kunnen zijn. Dit alles kunnen zij echter niet alleen, alle (financiële) hulp is daarom zeer welkom.

Meer info: https://foundation.prinsesmaximacentrum.nl/nl/de-foundation

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »